Academia Studentica

St-V Medals - Médailles St-V - St-V Medailles - Medale St-V

English

Bronze medallion, Brussels Studentengenootschap (BSG), Belgium, Brussels, 2015.

 

Coll.: Cap’n

 

The BSG – Brussels Studentengenootschap (also known as the Brussels studenten genootschap – geen taal geen vrijheid (BSGgtgv) is the overseeing student organization of the VUB. They defend the moral and material interests of the student associations of the VUB and represents them towards the academic government.

 

It was founded in May 1856 as the “Nederduitsch Taalminnend Genootschap Schild en Vriend” but disappeared a few years later. It had an eventful history under different names and disappeared and reappeared on different occasions. Their colors are orange-white-blue.

 

More info:

 

www.fb.com/BSGgtgv/

www.bsggtgv.be

bsggtgv@gmail.com

Pleinlaan 2 bus BSG, 1050 Elsene

Français

Médaillon en bronze, Brussels Studentengenootschap (BSG), Belgique, Bruxelles, 2015.

 

Coll. : Cap’n

 

La BSG – Brussels Studentengenootschap (également connue sous le nom de Brussels studenten genootschap – geen taal geen vrijheid (BSGgtgv) est l’organisation étudiante de la VUB. Elle défend les intérêts moraux et matériels des associations étudiantes de la VUB et les représente auprès du gouvernement académique.

 

Elle a été fondée en mai 1856 sous le nom de “Nederduitsch Taalminnend Genootschap Schild en Vriend” mais a disparu quelques années plus tard. Elle a connu une histoire mouvementée sous différents noms et a disparu et réapparu à différentes occasions. Ses couleurs sont orange-blanc-bleu.

 

Plus d’informations :

 

www.fb.com/BSGgtgv/

www.bsggtgv.be

bsggtgv@gmail.com

Pleinlaan 2 bus BSG, 1050 Elsene

Nederlands

Bronzen medaillon, Brussels Studentengenootschap (BSG), België, Brussel, 2015

 

Coll.: Cap’n

 

Het BSG – Brussels Studentengenootschap – geen taal geen vrijheid (BSGgtgv) is de overkoepelende studentenorganisatie van de VUB. Zij verdedigen de morele en materiële belangen van de studentenverenigingen van de VUB en vertegenwoordigen deze tegenover de academische overheid.

 

Het werd in mei 1856 opgericht als het “Nederduitsch Taalminnend Genootschap Schild en Vriend” maar verdween enkele jaren later. Het had een bewogen geschiedenis onder verschillende namen en verdween en kwam bij verschillende gelegenheden weer tevoorschijn. Hun kleuren zijn oranje-wit-blauw.

 

Meer info:

 

www.fb.com/BSGgtgv/

www.bsggtgv.be

bsggtgv@gmail.com

Pleinlaan 2 bus BSG, 1050 Elsene