Academia Studentica

Glasses - Verres - Glazen - Szkło

English

Beer mug, Beiaardcantus 50 years KULAK, Belgium, Kortrijk, 29 April 2015.

 

Coll.: Cap’n

 

In honour of its 50th anniversary, the KULAK organised a carillon cantus on the Grote Markt in Kortrijk.

 

500 students and ex-students participated to sing well-known and less well-known student songs to the tones of carillonneur Koen Cosaert.

 

The 500 places were sold out in no time; about 250 Kulak students participated, joined by ex-Kulak students who were meanwhile studying in Leuven. Jasper Deschamps, Alexander Appelmans and Lukas Oyaert led the cantus in the best directions.

 

The KU Leuven Campus Kortrijk (KULAK) is a university campus of the Katholieke Universiteit Leuven in Kortrijk with approximately 1,400 students and over 150 staff members. The university campus is located in the Hoog Kortrijk district. It is remarkable for the fact that it is located in a very green environment. From 1965 to 2013, Kulak was the only university campus in the province of West Flanders.

Français

Chope de bière, Beiaardcantus 50 ans KULAK, Belgique, Courtrai, 29 avril 2015.

 

Coll. : Cap’n

 

En l’honneur de son 50e anniversaire, la KULAK a organisé un cantus de carillon sur la Grote Markt de Courtrai.

 

500 étudiants et ex-étudiants ont participé pour chanter des chansons estudiantines connues et moins connues aux sons du carillonneur Koen Cosaert.

 

Les 500 places ont été vendues en un rien de temps ; environ 250 étudiants kulak ont participé, rejoints par d’anciens étudiants kulak qui étudiaient entre-temps à Louvain. Jasper Deschamps, Alexander Appelmans et Lukas Oyaert ont dirigé le cantus dans les meilleures directions.

 

Le KU Leuven Campus Kortrijk (KULAK) est un campus universitaire de la Katholieke Universiteit Leuven à Courtrai avec environ 1.400 étudiants et plus de 150 membres du personnel. Le campus universitaire est situé dans le quartier de Hoog Kortrijk. Il est remarquable par le fait qu’il est situé dans un environnement très vert. De 1965 à 2013, Kulak était le seul campus universitaire de la province de Flandre occidentale.

Nederlands

Bierpot, Beiaardcantus 50 jaar KULAK, België, Kortrijk, 29 April 2015.

 

Coll.: Cap’n

 

Ter ere van haar 50-jarig bestaan organiseerde de KULAK een beiaardcantus op de Grote Markt in Kortrijk.

 

500 studenten en ex-studenten namen deel om op de tonen van beiaardier Koen Cosaert bekende en minder bekende studentenliederen mee te zingen.

 

De 500 plaatsen waren in een mum van tijd uitverkocht;  zo’n 250 Kulak-studenten namen deel, aangevuld door ex-kulakstudenten die ondertussen in Leuven studeerden. Jasper Deschamps, Alexander Appelmans en Lukas Oyaert leidden de cantus in goede banen.

 

De KU Leuven Campus Kortrijk (KULAK) is een universiteitscampus van de Katholieke Universiteit Leuven in Kortrijk en telt ongeveer 1.400 studenten en ruim 150 medewerkers. De universiteitscampus ligt in de stadswijk Hoog Kortrijk. Opvallend is het feit dat zij in een zeer groene omgeving ligt. Van 1965 tot 2013 was Kulak de enige campus in de provincie West-Vlaanderen die deel uitmaakte van een universiteit.